Miel in crusta

Coaste de miel in crusta de verdeturi cu piure de cartofi si spanac.

Cu ce?

  • 1 kg. coaste de miel
  • 1 kg. cartofi
  • 25 ml. lapte
  • 100 gr. unt
  • 1 mana de spanac
  • 1 iaurt grecesc mic
  • 1 cana de frimituri de paine uscata
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 mana frunze de menta
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 80 ml. ulei
  • 1 lingurita sare

Cum?

  1. Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare.
  2. Intr-un vas se pun urmatoarele ingrediente: frimiturile de paine, patrunjelul si menta tocate marunt, zeama de lamaie, sarea, uleiul si se amestec pana obtinem o pasta omogena.
  3. Coastele se aseaza intr-un vas de yena si se ung cu iaurtul grecesc, urmand a fi imbracate folosind compozitia de mai sus.
  4. Se dau la cupotor la 200 de grade pentru cca. 18-24 de minute.
  5. Dupa ce s-au fiert cartofii se scurge apa, pastrand cca. un pahar care se adauga impreuna cu laptele in cartofi urmand a fi zdrobiti.
  6. Se adauga unt si sare dupa gust si se amesteca bine.
  7. In functie de vascozitatea piureului, se mai poate adauga lapte pentru a deveni mai moale.
  8. Spanacul se spala bine, se formeaza un buchet si se taie fasii subtiri urmand a fi incorporate in piure.

Pofta buna!